17. novembar 2023.godine, Hotel CUE, Podgorica, u 10h

Sindikat doktora medicine Crne Gore u okviru projekta „Servis po mjeri građana“, 17. novembra u hotelu Cue u Podgorici, sa početkom u 10 časova organizovao je debatni dan. Cilj debatnog dana je ohrabrivanje kulture dijaloga i transparentnosti institucija, ali i otvaranje argumentovane diskusije o temama koje su od značaja za Crnu Goru.

Građani Crne Gore od Vlade očekuju inkluzivnost i fokusiranost na stvaranje prilika za razvoj i napredovanje. Samo uz otvorenost i dostupnost predstavnika institucija građanima, ovi ciljevi mogu biti ostvareni. Osluškivanje potreba građana, posvećenost i spremnost na dijalog, preduslovi su dobrog rukovođenja.

Debatni dan Sindikat doktora medicine Crne Gore realizovao je u okviru projekta “Dijalozi.me – servis po mjeri građana“. Projekat je podržan je od strane Centra za građansko obrazovanje (CGO) u okviru programa „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE“ koji finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

👉 PROGRAM DEBATNOG DANA „SERVIS PO MJERI GRAĐANA“

❗️10h – Uvodni govor

Milena Popovića Samardžić, Predsjednica SDMCG

Daliborka Uljarević, izvršna direktorica NVO CGO

❗️10:10 -11:10h

1. “Pravo na abortus i prigovor savjesti”

panelisti : gđa, Mirjana Vlahović Andrijašević, državna sekretarka u Ministartsvu zdravlja

Dr Tea Dakić, spec. psihijatrije i mr bioetike

❗️11:15 – 12:45

2. „Zarobljena država“

panelisti: Ministar pravde Crne Gore, g-din Andrej Milović

prof. Miloš Bešić, profesor na FPN u Beogradu

12:45 – 13h – caffe pauza

❗️13 – 14h

3. „2024., godina krize ili razvoja“

panelista: Miloš Vuković, izvršni direktor Fidelity Consulting-a

0 Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

Projekat Dijalozi.me – “Servis po mjeri građana”, koji realizuje Sindikat doktora medicine Crne Gore podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE“ koji sprovode Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i Politikon mreža. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Sindikata doktora medicine Crne Gore i ne odražava nužno stavove CGO-a, Evropske unije ili Ministarstva javne uprave.

©2024 dijalozi.me

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account