Pravila korišćenja platforme Dijalozi  koje je formirao Sindikat doktora medicine Crne Gore (SDMCG)  u saradnji sa Centrom za razvoj nevladinih organizacije (CRNVO) :

  • Platforma „Dijalozi“  uspostavljena je 2020. godine u cilju razmjene informacija, izgradnje dijaloga između institucija, sindikata, NVO, zdravstvenih ustanova, i političkih struktura.
  • Poseban cilj Platforme “Dijalozi” je da omogući unapređenje socijalnog dijaloga, kroz podsticanje javne komunikacije, stalne razmjene stavova u vezi aktuelnih tema od javnog značaja, ohrabrivanje otvorenog rješavanja problema nadležnih učesnika i unapređenje transparentnosti rada svih onih koji učestvuju u stvaranju javne politike.
  • Korisnici platforme su dominantno institucije sistema, sindikati, NVO, zdravstvene ustanove, i političke strukture koji su zainteresovani za unapređenje javnog dijaloga kroz korišćenje platforme.
  • Mediji mogu pristupiti platformi, pregledati aktivnosti korisnika, kao i dijeliti sadržaje platforme i dijaloga, ali sami ne mogu biti učesnici istih.
  • Fizička lica mogu pristupiti platformi, pregledati aktivnosti korisnika, ali sami ne mogu biti učesnici istih. Kako je jedan od ciljeva platforme jačanje građanskog aktivizma i podsticanje formiranja organizacija civilnog društva, fizička lica se mogu uključiti u dijaloge kroz organizacije koje predstavljaju.
  • Svi korisnici platforme imaju ista prava u pogledu pravovremenog dobijanja informacija – sve informacije u istom trenutku dolaze do svih korisnika liste.
  •      Pravila za korisnike platforme su sljedeća:

–         Nije dozvoljeno pozivanje na kršenje Ustava Crne Gore;

–         Nije dozvoljeno koristiti govor mržnje, širiti vjersku, nacionalnu, rodnu i drugu vrstu diskriminacije;

–          Nije dozvoljeno vrijeđanje i iznošenje neprovjerenih informacija;

–         Nije dozvoljeno dalje međusobno optuživanje korisnika liste koje su u sporu pred sudskim instancama u vezi sa tim, konkretnim pitanjem;

–          Nije dozvoljena  kampanja usmjerena protiv bilo koje organizacije;

–          Nije dozvoljeno korišćenje vulgarnih i neprimjerenih izraza i plasiranje neprimjerenih sadržaja;

–          Nije dozvoljena privatizacija kontakata radi razmjene privatnih informacija između korisnika platforme;

SDMCG zadržava pravo da sa platforme isključi korisnike koji se ne pridržavaju ustanovljenih pravila, kako bi se omogućilo ostvarivanje cilja uspostavljanja platforme. Korisnici se u tom slučaju uvijek  mogu obratiti direktno SDMCG – u radi pojašnjenja razloga isključenja.

Projekat Dijalozi.me – “Servis po mjeri građana”, koji realizuje Sindikat doktora medicine Crne Gore podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE“ koji sprovode Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i Politikon mreža. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Sindikata doktora medicine Crne Gore i ne odražava nužno stavove CGO-a, Evropske unije ili Ministarstva javne uprave.

©2024 dijalozi.me

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account