#13671

– Nemogućnost hroničnih pacijenata da zakažu kontrolu kod doktora koji ih prati. (izabrani doktor vidi samo slobodne termine, ali ne i koji doktor ordinira). Često se događa da pacijent završi na kontroli kod ljekara koji nije upućen u njegovo stanje.

– Do pojedinih specijalista je sada teže doći. (Prije je bilo moguće da specijalista ubaci nezakazanog pacijenta u prazan termin, sad više ne može, Mora biti zakazan od strane izabranog doktora.)

– Višekratni uputi su izgubili smisao, izabrani doktor mora zakazati termin. Pacijent često mora više puta otići izabranom ljekaru radi uputa, da bi se završila jedna procedura.

– Administracija se uvećala za ljekare, više vremena posvete računaru, nego pacijentu.

Projekat Dijalozi.me – “Servis po mjeri građana”, koji realizuje Sindikat doktora medicine Crne Gore podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE“ koji sprovode Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i Politikon mreža. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Sindikata doktora medicine Crne Gore i ne odražava nužno stavove CGO-a, Evropske unije ili Ministarstva javne uprave.

©2024 dijalozi.me

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account