#13816
sdmcg
Keymaster

COVID19 U BROJKAMA

Infografik pokazuje uporedne podatke o broju zaraženih, broju testiranih i broju umrlih u Crnoj Gori, Njemačkoj, Švedskoj, Velikoj Britaniji i Tajvanu. Odabrali smo ove zemlje zbog njihovog različitog pristupa u borbi sa pandemijom sa ciljem poređenja rezultata svakog od tih pristupa.

U narednom periodu ćemo analizirati pristup svake od zemalja, kao i ključne stavke koje opredjeljuju strategiju neke zemlje u borbi protiv pandemije.

Porast smrtnosti u Crnoj Gori za 66,5% za samo 26 dana je zabrinjavajući. U Njemačkoj i Velikoj britaniji smrtnost je oko 10% uprkos rastu broja zaraženih. Porast broja testiranih ne prati zahtjeve koje pred nama stavlja epidemiološka situacija u Crnoj Gori.

Infografik je nastao u okviru projekta “Razgovori u društvu- socijalni dijalog za bolju budućnost” koji Sindikat doktora medicine realizuje u partnerstvu sa  Centron Za Razvoj NVO i uz finansijsku podršku Evropske unije u Crnoj Gori (kroz evropski instrument za demokratiju i ljudska prava EIDHR)

  • This reply was modified 3 years, by sdmcg.
  • This reply was modified 3 years, by sdmcg.

Projekat Dijalozi.me – “Servis po mjeri građana”, koji realizuje Sindikat doktora medicine Crne Gore podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE“ koji sprovode Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i Politikon mreža. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Sindikata doktora medicine Crne Gore i ne odražava nužno stavove CGO-a, Evropske unije ili Ministarstva javne uprave.

©2024 dijalozi.me

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account