#13951

JZU KLINIČKI CENTAR CRNE GORE

30.12. 2020. godine 03/01-

Ministarstvo zdravlja Crne Gore

N/r Ministarki

Dr Jeleni Bojović

Predmet: Budžet za 2021.godinu

Poštovani,

Kao što Vam je poznato KCCG, kao i sve zdravstvene ustanove u Crnoj Gori su u obavezi da sačine i usvoje Finansijski plan i Plan javnih nabavki za 2021.godinu, međutim isto nije moguće bez Odluke o rasporedu sredstava za 2021.godinu.

Obzirom da smo u saznanju da je Vlada donijela odluku o privremenom finansiranju, te da će se budžet predložiti u martu 2021.godine, a kojim je obuhvaćen i zdravstveni sistem, to ni Klinički centar nije u prilici da sprovede postupke javnih nabavki kojima ugovori ističu u periodu januar – april 2021, a pri čemu se ne smije izostaviti činjenica da za sve postupke postoji značajan vremenski period od momenta raspisivanja do momenta sklapanja ugovara. Na osnovu dogovora koji je postignut na sastanku sa ministrom finansija, Milojkom Spajićem, ministarkom zdravlja dr Jelenom Bojović i direktorkom KCCG, dr Ljiljanom Radulović, molimo da se omogući odlaganje donošenja plana javnih nabavki do 27.02.2021.godine, obzirom da je isti bilo potrebno donijeti i obajviti na portalu Crnogorskih elektronskih javnih nabavki, zaključno sa 31.01.2021.godine na osnovu čalana 83 Zakona. Neobjavljivanje istog za posledicu ima kršenje Zakona o javnim nabavkama, odnosno teži prekršaj, a na osnovu člana 211. Takođe se obraćamo sa molbom, a na osnovu već navedenog dogovora, da se Kliničkom centru odobri ¼ budžeta prethodne godine, za tekuću godinu, kako bi se obezbijedio kuntinuitet u pružanju zdravstvene zaštite. Isto je neophodno obezbijediti i svim zdravstvenim ustanovama, uključujući i Montefarm i Institut za javno zdravlje.

S poštovanjem,

Direktorka KCCG

Dr Ljiljana Radulović

Prilozi:

Projekat Dijalozi.me – “Servis po mjeri građana”, koji realizuje Sindikat doktora medicine Crne Gore podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE“ koji sprovode Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i Politikon mreža. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Sindikata doktora medicine Crne Gore i ne odražava nužno stavove CGO-a, Evropske unije ili Ministarstva javne uprave.

©2024 dijalozi.me

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account