#15255
Milena
Guest

Primarni nivo da uvede savremene laboratorije, ultrazvuk, rendgen. Da se ne cekaju pregledi ginikologa po pola godine, a UZ dojke misaona imenica. Osnovni polni hormoni i hormoni stitne da se rade u DZ.

Urgentni blok da se renovira, da ima recepciju otvorenog tipa sa ljekarom mladim koji radi trijazu i da se poveca broj ambulanti kako bi se smanjila cekanja. Da se osposobi snimanje skenera u UB pod hitno i zaposle tehnicari koji iskljucivo to rade u UB a ne da se ceka da sidje dezurni. Jer ionako imaju visak zaposlenih na nebitnim pozicijama a na bitnim imamo manjak. Hitnoj da se prosire ingerencije jer na kraju se kod njih samo pritisak moze izmjeriti i ekg uraditi. Gradska bolnica da se pravi pod hitno, povecan je broj stanovnika i smim tim je kbc prebukiran. Da se tumormarkeri rade cesce, skrininzi da budu zakonom obavezni, kao i sistematski pregledi djece. Veci broj izabranih ljekara je neophodan. Kao i dom zdravlja u dijelu grada Momisici- preko Morace

Projekat Dijalozi.me – “Servis po mjeri građana”, koji realizuje Sindikat doktora medicine Crne Gore podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE“ koji sprovode Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i Politikon mreža. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Sindikata doktora medicine Crne Gore i ne odražava nužno stavove CGO-a, Evropske unije ili Ministarstva javne uprave.

©2024 dijalozi.me

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account