Prikazan 1 odgovor
 • Author
  Posts
  • #13625 Odgovori
   sdmcg
   Keymaster

   Da li imate dovoljno vremena za svoje pacijente?

  • #13672 Odgovori

   – Svrha zakazanih pregleda je kvantitet, a ne kvalitet. Nabrojat ću samo nekoliko primjera.

   – Dječiji endokrinolog (kontral na tri mjeseca): mora pregledati dnevnik samokontrole, što čini minimum 720 vrijednosti šećera, ako je sve bilo savršeno. Osim toga se tu nalaze i doze datih inzulina, 360 unosa, ako je sve bilo u redu. Pročitati 1080 vrijednosti i prodiskutirati s roditeljima svaku nepravilnost je nemoguće za 20 minuta pregleda. Ne računajući pisanje izvještaja.

   – Ginekolog (15 minuta): Starija žena, dok se skine, popne na stol za pregled i obuče. Ne računamo ultrazvuk i pisanje izvještaja.

   – Internist (15 minuta): Starija osoba, samo skidanje za auskultaciju srca i pluća.

   – Anesteziolog (15 minuta): terapija bola – za 15 minuta je nemoguće pacijentu ordinirati npr. epiduralnu injekciju za terapiju bola.

Prikazan 1 odgovor
Odgovori na: Da li imate dovoljno vremena za svoje pacijente?
Tvoji podaci:
Projekat Dijalozi.me – “Servis po mjeri građana”, koji realizuje Sindikat doktora medicine Crne Gore podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE“ koji sprovode Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i Politikon mreža. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Sindikata doktora medicine Crne Gore i ne odražava nužno stavove CGO-a, Evropske unije ili Ministarstva javne uprave.

©2024 dijalozi.me

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account