• This topic has 6 replies, 1 voice, and was last updated , 2 sedmice by Milojka.
 • Author
  Posts
  • #15146 Odgovori
   sdmcg
   Keymaster

   Koliko dugo čekate na pregled specijaliste?

   Podijelite Vaše iskustvo

  • #15150 Odgovori
   sonja
   Guest

   duye od mjesec

  • #15149 Odgovori
   Tanja
   Guest

   Kao trudnica koja ima dva ipo mjeseca do porodjaja kod hematologa cekam 2 mjeseca, tetermin je zakazan 27 oktobar, a porodjaj 15 novembar, sramota

    

  • #15153 Odgovori
   Sancro
   Guest

   Što se tiče čekanja pregleda,nekad manje ili više. Uglavnom je potrebno imati vezu ili znati nekog u KCCG da bi se pregled obavio ranije. Sticajem okolnosti ja mogu ranije doći na pregled ali to ne koristim često i ne zloupotrebljam. Posmatrajući druge ljude mogu zaključiti da generalno zdravstvene usluge koje treba građanstvo da dobije od ljekara specijalista ili subspecijalista je u cilju da ih primoraju da odu u privatne ordinacije ili ako nemaju novac,da se mole da ne odu na onaj svijet dok ne dođu na pregled.

    

  • #15155 Odgovori
   A
   Guest

   <p style=”text-align: left;”>Od marta pokusavam da zakazem kod reumatologa i ultrazvuk. Jos uvijek bez uspjeha.</p>
   Djetetu treba pregled fizijatra. Bili kod pedijatra 01.09., popodne, nije bilo slobodnih termina. Dobili smo info da se novi termini ocekuju tek 01.11.

  • #15157 Odgovori
   Jovana
   Guest

   Zakazati termin kod reumatologa je postalo gotovo nemoguće, bez obzira na dužinu čekanja… Izabrani doktor najčešće uopšte ne može da pronađe u sistemu termin koji bi mogao da zakaže za pacijenta. Jednom mjesečno se učine dostupnim par “dodatnih” termina ali da biste došli do njih treba da imate vrlo posvećenog izabranog doktora koji će vas imati na umu i konstantno pratiti kad će termini da se oslobode (što je uz veliki broj pacijenata koje ima svaki izabrani dr vrlo teško za očekivati i ostvariti)… Čekanje na termine za pregled kod reumatologa je sigirno jedno od najdužih u KBC-u, ako ne i najduže.

  • #15159 Odgovori
   Milojka
   Guest

   Informativno-primarno zdravstvo u SFRJ (radi poređenja): Pregledi se nijesu zakazivali, dr.su primali određen broj pacijenata, a med.sestra je na šalteru pravila trijažu i kartone slagala po prioritetu pregleda. Tada su prioritet ulaska u ambulantu imali nosioci partizanske spomenice, a potom pacijenti sa određenim dijagnozama. Pregledi kod specijalista se se zakazivali, ali čekanje nije bilo dugo. Ilusteracije radi, moja doktorka opšte prakse je iz SA pismom meni zakazala CT u Zagrebu, ona dobila odgovor i i tome me obavijestila. Želim da kažem da se iz bez informacionih tehologija “živjelo”….

   U CG do 2008. godine kada je počela reforma i uveden status ID, nijesu zakazivani pregledi u primarnoj zdr.zaštiti, dok se kod specijalista nije predugo čekalo. Opet informativno: Dugo smo čekali u čekaonicama KCCG, ja sam posjećivala neurologa-uglavnom sam u čekaonicu dolazila u 7-7:30 a primana u ambulantu rijetko prije 13:00 sati, jer su bile gužve, a drugi dr.i tegničari preko reda uvodili pacijente iz Podgorice. To je riješeno uvođenjem elektronskog zakazivanja pregleda. Pošto sam u komentaru na fb SDM napisala dovoljno, ne bih ponavljala, osim da istaknem dobru stvar da je u OB NK otvoren EEG kabinet i da sam oslobođena čekanja u KCCG, jer, za sada, po potrebi dolazi Prof.Dr S. Vujisić, a priprema se domaći kadar da preuzme te pacijente. Ako imate drugih pitanja, osim specijalističkih pregleda, sa zadovoljstvom ću i o tome da pišem.

Odgovori na: Koliko dugo čekate na pregled specijaliste?
Tvoji podaci:
Projekat Dijalozi.me – “Servis po mjeri građana”, koji realizuje Sindikat doktora medicine Crne Gore podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE“ koji sprovode Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i Politikon mreža. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Sindikata doktora medicine Crne Gore i ne odražava nužno stavove CGO-a, Evropske unije ili Ministarstva javne uprave.

©2024 dijalozi.me

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account