Direktorica Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović dostavila je obavještenje svim organizacionim jedinicima kojim se traži da se ljekari i medicinsko osoblje koji imaju više saglasnosti za obavljanje dopunskog rada van KCCG opredijele za rad samo u jednoj ustanovi javnog ili privatnog sektora. Ranije danas je Ministarstvo zdravlja najavilo da kreće u kontrolu dopunskog rada ljekara. Od zaposlenih u KCCG koji imaju više dozvola za dopunski rad se traži da se do 29. avgusta izjasne po zahtjevu Radulovićeve.

https://www.cdm.me/drustvo/radulovic-trazi-da-se-ljekari-klinickog-centra-izjasne-dodatni-rad-samo-u-jednoj-javnoj-ili-privatnoj-zdravstvenoj-ustanovi/?fbclid=IwAR2fKSTW1f4kyHwO6ZWX612w6Ds9Q0HcJeHC0C–sCXnWCn35GiSDEsrmGw

Radulović je prvo obavještenje zaposlenima u KCCG poslala 16. avgusta, a u njemu se navodi “obavještavamo vas da su svi zaposleni koji imaju više saglasnosti za obavljanje dopunskog rada van naše ustanove najkasnije do petka 18. avgusta dužni se izjasniti i opredijeliti se za rad samo u jednoj ustanovi javnog ili privatnog sektora”.

Foto: CdM
Foto: CdM

Ona tvrdi da je Ministarstvo zdravlja ukazalo da je obavljanje dopunskog rada potrebno ukinuti kada postoje liste čekanja ili je kadrovski deficit ili je otežano organizovanje procesa rada (smjenski rad, dežurstva, pripravnost).

Nakon što je danas Ministarsvo najavilo da će pojačati kontrolu dopunskog rada Radulović je poslala novo obavještenje kao dopunu prethodnom.

“U cilju dostavljanja potpunih podataka po nalogu Ministarstva zdravlja za obavljanje dopunskog rada zdravstvenih radnika u privatnim ustanovama na već dostavljenja izjašnjena potrebno je dodati izjašnjenje koji će se poslovi obavljati (oblast rada) u privatnoj ustanovi, kao i vrijeme u kome će se obavljati dopunski rad. Krajnji rok za dostavljanje podataka je 29. avgust do 10 časova”, piše u dopisu Radulović.

Foto: CdM
Foto: CdM

Ranije danas iz Ministarstva zdravlja su saopštili da su se odlučili na ovaj korak kako bi ojačali javni zdravstveni sistem.

Projekat Dijalozi.me – “Servis po mjeri građana”, koji realizuje Sindikat doktora medicine Crne Gore podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE“ koji sprovode Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i Politikon mreža. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Sindikata doktora medicine Crne Gore i ne odražava nužno stavove CGO-a, Evropske unije ili Ministarstva javne uprave.

©2024 dijalozi.me

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account