“Naš zahtjev za povećanje zarada ljekarima na godišnjem nivou iznosio je 10 miliona i nama je ministar tada rekao da nema dovoljno novca da obezbijedi u budžetu, pa se pitamo na koji način planira obezbijediti 300 miliona”, kazala je predsjednica SDMCG.

Popović Samardžić, Foto: TV VijestiPopović Samardžić, Foto: TV VijestiBB.H.

https://www.vijesti.me/tv/emisije/570297/popovic-samardzic-spajic-ne-odgovara-strahujemo-da-je-najavljeni-plan-dio-predizborne-kampanje

Sindikat doktora medicine se raduje svakoj vijesti o poboljšanju životnog standarda građana, ali je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, predstavljanjem plana kojim je najavljeno povećanje zarada, ostavio brojne dileme i pitanja na koje je neophodno dati odgovor, kazala je predsjednica Sindikata Milena Popović Samardžić.

Ona je, u Bojama jutra na TV Vijesti, kazala da su još 30. septembra Spajiću uputili set pitanja, kako bi se uvjerili da iza najave o povećanju zarada u zdravstvu stoji temeljna analiza i ostvariv plan, ali da do danas odgovore nisu dobili.

“Nakon njegovog javnog nastupa ostalo je mnogo dilema, pitanja na koje bismo željeli odgovor, u nadi da najavljeni plan nije dio neke predizborne kampanje, čega se plašimo, nego ostvariv plan i da se ne krije namjera da se građani i zdravstveni radnici dovode u zabludu”, navela je Popović Samardžić.

Kazala je da je neophodno znati na koji način se planira finansirati zdravstveni sistem.

“Kada smo vodili razgovore s njim, naš zahtjev za povećanje zarada ljekarima na godišnjem nivou iznosio je 10 miliona i nama je ministar tada rekao da nema dovoljno novca da obezbijedi u budžetu, pa se pitamo na koji način planira obezbijediti 300 miliona”, kazala je Popović Samardžić.

©2023 dijalozi.me

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account