Poštovane kolege,

Kao što smo spomenuli u jutarnjem programu Boje jutra na TV Vijesti, USVOJEN je prijedlog SDMCG da se Krivičnim zakonikom propiše novo krivično djelo: “Napad na ljekara pri pružanju ljekarske pomoći”. Napad na ljekara pri pružanju ljekarske pomoći ugrožava ne samo ljekara koji je žrtva napada, već i sve pacijente koji zavise od njegovog rada.

Zahvaljujemo se potpredsjednici Skupštine Prof. Branki Bošnjak koja je pomogla da prijedlog SDMCG uđe u skupštinsku proceduru i bude usvojen, kao i svim poslanicima koji su podržali njegovo usvajanje.

Projekat Dijalozi.me – “Servis po mjeri građana”, koji realizuje Sindikat doktora medicine Crne Gore podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE“ koji sprovode Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i Politikon mreža. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Sindikata doktora medicine Crne Gore i ne odražava nužno stavove CGO-a, Evropske unije ili Ministarstva javne uprave.

©2024 dijalozi.me

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account