“Izađes iz smjene i prođes kroz Nikšić i vidiš gradom zastave Crne Gore, Srbije, BiH, Albanije i slično i nešto kao oni slave i ne nose maske pomisliš – ma šta će meni ovo u životu”

Pomoćni radiolog u Kliničkom centru Crne Gore Milica Doderović-Brkuljan kazala je da su zdravstveni radnici već godinu dana “kolateralna šteta” građana koji se ne pridržavaju epidemioloških mjera.

Ona je na Fejbuku napisala i da dok neki slave pobjede na ulicama, neko se bori za kiseonik.

“Braćo i sestre, Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Albanci.. Kad ste u crvenoj kovid zoni i radite u skafanderu koji je kao vreća za smeće u bijeloj boji i ne možeš piti ni jesti jer ne možeš ići u toalet i na kraju dana si sav znojav, premoren jer ideš od vrha do dna KBC-a i pregledaš kovid pacijente, koji se bore za vazduh i svaki sekund svog zivota.. I onda izađes iz smjene i prođes kroz Nikšić i vidiš gradom zastave Crne Gore, Srbije, BiH, Albanije i slično i nešto kao oni slave i ne nose maske pomisliš – ma šta će meni ovo u životu. Dok vi slavite (vaše pobjede neko ima poraze) neko se za kiseonik bori”, napisala je Doderivić-Brkuljan.

Ona je građanima koji se ne pridržavaju epidemioloških mjera poručila da su “sebični, presebični..”

“A mi doktori i sestre smo kolateralna šteta već godinu dana. Hvala Vam što mislite na nas!”, napisala je Doderović-Brkuljan.

Projekat Dijalozi.me – “Servis po mjeri građana”, koji realizuje Sindikat doktora medicine Crne Gore podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE“ koji sprovode Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i Politikon mreža. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Sindikata doktora medicine Crne Gore i ne odražava nužno stavove CGO-a, Evropske unije ili Ministarstva javne uprave.

©2024 dijalozi.me

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account